مشاهده هزاران عکس قبل و بعد از لاغری و نظرات مراجعین در اینستاگرام ما ...
دریافت نوبت محاسبه bmi
منو
  • دریافت نوبت محاسبه BMI
  • صفحه اصلی
  • گالری
    • تصاویر
    • ویدئو ها
    • Close
  • خدمات
    • جراحی لاغری
    • اسلیو معده
    • لاغری موضعی
    • رژیم لاغری
    • Close
  • جراح لاغری
  • لاغری
  • مقالات
    • جراحی لاغری
    • انواع روش های لاغری
    • بیماری ها
    • سلامت عمومی
    • Close
  • نظر بیماران
    • پرسش و پاسخ
    • Close
  • تماس
    • درباره
    • Close
صفحه اصلی مقالات
۵ آبان ۰۱ بیماری ها سلامت عمومی مقالات

چاقی چه تاثیری روی زانو درد دارد و چطور به کاهش آن کمک کنیم؟

مفاصل به صورت طبیعی طوری ساخته شده اند که به ما کمک می کنند تا بخش های مختلف ساختمان اسکلتی مان به هم پیوند بخورد و وزن بدن را بهتر تحمل کنیم. زمانی که بدن ما در محدوده وزنی سالم (شاخص توده بدنی ۱۸.۹ تا ۲۵ قرار دارد) به مفاصل فشار وارد نمی شود ولی هر چه وزن بدن بیشتر باشد، عملکرد صحیح مفاصل دشوار تر می شود. این امر (چاقی و اضافه وزن) مخصوصا تاثیر منفی زیادی روی مفصل زانو به عنوان یکی از بزرگترین و کاربردی ترین مفصل بدن می گذارد. خوبختانه تغییرات جزئی در وزن بدن می تواند تاثیر فراوانی بر درد های مفصلی از جمله زانو درد داشته باشد. این مقاله را بخوانید تا ببینید چاقی چه تاثیراتی روی زانو درد دارد و چطور کاهش وزن به کاهش زانو درد کمک می کند.

جدول محتوای این صفحه پنهان
1. چاقی مستقیما می تواند باعث زانو درد شود!
2. کاهش وزن چگونه به درمان درمان زانو درد کمک می کند؟
3. چگونه برای درمان زانو درد، وزن خود را کاهش دهیم؟
4. فواید کاهش وزن به جز درمان درد زانو چیست؟
5. چرا باید برای کمک به کاهش زانو درد، به آرامی وزن کم کنیم؟

چاقی مستقیما می تواند باعث زانو درد شود!

محققان در مطالعه ای درباره ارتباط تغییرات شاخص توده بدنی(BMI) و زانو درد که به روی ۵۹۴ خانم طی ۱۴ سال انجام شد، دریافتند افرادی که BMI بالاتری دارند، بیشتر مستعد زانو درد هستند. طبق تحقیق دیگری افرادی که BMI آنها بالاتر از ۲۷ باشد سه برابر افراد دیگر مستعد آرتروز زانو هستند.

همچنین چربی اضافه وزن می تواند موجب ترشح هورمونی به نام لپتین شود که برخی دانشمندان معتقدند این هورمون نقش مهمی در بروز آرتروز دارد. علاوه بر این چربی بدن می تواند ماده ای آزاد کند که موجب التهاب بدن شود.

هر دوی این عوامل که با نام فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا و اینترلوکین ۱ شناخته می شوند، نقش مهمی در آسیب غضروفی شایع در آرتروز مخصوصا آرتروز زانو دارند. بنابراین چاقی مستقیم و غیر مستقیم می متواند باعث مشکلات مفاصل از جمله مفصل زانو شده و به دنبال آن درد زیادی ایجاد کند.

کاهش وزن چگونه به درمان درمان زانو درد کمک می کند؟

خبر خوب این است که مطالعات نشان می دهند افراد چاق مبتلا به آرتروز می توانند با کاهش وزن از طریق تغییر رژیم غذایی و ورزش، زانو درد خود را به نصف کاهش دهند. کاهش وزن یکی از مهمترین فاکتورها در حفظ سلامت زانو و درمان آرتروز زانو می باشد.

کاهش وزن می تواند وزن زیادی که قبلا روی زانو بود و باعث ساییدگی و آسیب مفصل زانو میشد را کم کرده و کمک کند تا مفصل خودش را بازسازی کند. همچنین التهابات را کاهش داده و به بهبود وضعیت آرتروز کمک زیادی می کند.

چگونه برای درمان زانو درد، وزن خود را کاهش دهیم؟

سازمان جهانی سلامت پیشنهاد می کند که اقدامات زیر می توانند برای درمان چاقی و کاهش وزن و در نتجیه کسب سلامت مفاصل زانو بسیار مفید باشند:

دریافت مشاوره و کمک های پزشکی

در صورتی که مشکل یا بیماری جدی دارید و یا حس می کنید ورزش به قسمت خاصی از بدنتان آسیب وارد می کند، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. اگر زانو درد شدید دارید از پزشک خود بپرسید که انجام چه ورزش و فعالیتی برایتان مجاز است؟

انجام ورزش و حرکات اصلاحی

ورزش های مفید برای افراد چاق شامل پیاده روی (حتی برای چند دقیقه) دوچرخه سواری و ورزش های قدرتی برای ساختن عضله می باشد.

افزایش تحرک و فعالیت روزانه

سعی کنید فعالیت های فیزیکی بیشتری در برنامه روزانه خود بگنجانید. مثلا هنگام صحبت کردن با تلفن راه بروید، با کودک یا نوه خود بازی های حرکتی انجام دهید و سعی کنید به جای استفاده از فضای مجازی بیشتر به ملاقات دوستانتان بروید.

انجام جراحی لاغری

چنانچه افرادی که شاخص توده بدنی بالای ۳۵ دارند به روش های معمول نمی توانند وزن کمک کنند می توانند در خصوص انجام یک عمل لاغری مانند اسلیو معده یا بای پس و یا روش های دیگر صحبت کنند. این عمل های با حداقل تهاجم همراه هستند و کاهش وزن موثری به دنبال خواهند داشت.

فواید کاهش وزن به جز درمان درد زانو چیست؟

فواید کاهش وزن در زانو درد عبارت است از:

 کاهش فشار بر مفاصل

کاهش هر کیلو وزن می تواند فشار مفصل زانو را تا ۴ کیلو در هر قدم کاهش دهد. ۵ کیلوگرم وزن کم کنید تا فشار ۲۰ کیلوگرم از روی زانوهایتان برداشته شود. در نتیجه، فشار کمتر به معنای فرسایش کمتر زانو و کاهش احتمال بروز آرتروز می باشد.

 کاهش التهاب بدن

آرتروز برای سال ها به عنوان بیماری فرسایشی ناشی از فشار اضافی بر روی مفاصل خصوصا زانو شناخته می شد که در نتیجه موجب التهاب می شود. اما مطالعات اخیر نشان می دهند که التهاب یکی از عوامل به وجود آورنده آرتروز است و نه عوارض آن.

اضافه وزن ممکن است التهاب بدن را افزایش و در نتیجه موجب درد مفاصل شود. کاهش وزن می تواند این واکنش التهابی بدن را کاهش دهد. طبق مطالعه ای دیگر، کاهش ۱۰ درصد از وزن بدن می تواند التهاب بدن را به طرز قابل توجه ای کاهش دهد. حتی پرخوری می تواند واکنش سیستم ایمنی انسان را برانگیخته و موجب کاهش التهاب شود.

بهبود توانایی راه رفتن

طی تحقیقی در این زمینه، کسانی که ۳ تا ۵ کیلوگرم وزن کم کردند، توانستند به طور متوسط ۵۲۲ متر را در ۶ دقیقه بپیمایند. در عوض کسانی که ۱۰ تا ۲۰ درصد وزن خود را کم کردند در همین زمان توانستند ۵۴۲ متر را طی کنند. البته ۲۰ درصد از اعضای گروه نیز توانستند مسافتی بیش از ۵۵۹ متر را طی کنند. در نتیجه می توان گفت که کاهش وزن بر توانایی فرد در راه رفتن تاثیر مثبت دارد.

کاهش درد

ممکن است در آغاز روند کاهش وزن و انجام ورزش، مفصل ها با افزایش درد روبه رو شوند اما اگر به آرامی مدت زمان ورزش و تحرک را افزایش دهید، درد کاهش پیدا می کند. تحقیقات نشان داده اند که ورزش و کاهش وزن می تواند درد را تا ۲۵ درصد کاهش دهد.

حتی پس از رسیدن به وزن ایده آل هم باید تغذیه سالم و ورزش را در برنامه خود داشته باشید تا بتوانید وزن به دست آمده را حفظ کنید.

کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مرتبط با چاقی

تحقیقات نشان می دهند که کاهش وزن متوسط (حدود ۷ کیلوگرم) می تواند احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را تا ۵۸ درصد کاهش دهد. کاهش وزن همچنین می تواند ریسک بیماری های مرتبط با چاقی و سرطان را کاهش داده و به پیشگیری و درمان آرتریت و بیماری های مرتبط کمک کند.

بهبود تنفس

دانشمندان معتقدند که کاهش تنها ۱۰ درصد از وزن بدن موجب بهبود طولانی مدت آپنه خواب می شود. در واقع کاهش وزن موثرترین عامل پیشگیری از آپنه خواب می باشد.

 کاهش احتمال سکته قلبی و مغزی

مطالعات نشان می دهند که کاهش وزن می تواند فشار خون را کاهش داده و به سطح نرمال برساند. به علاوه تغذیه درست و داشتن فعالیت فیزیکی مناسب که منجر به کاهش وزن شود، می تواند موجب پایین آمدن کلسترول شود. داده ها نشان می دهند که حتی کاهش وزن ۳ تا ۵ کیلوگرم نیز می تواند به کاهش فشار خون کمک کرده و احتمال بیماری های قلبی و سکته های مغزی را کاهش دهد.

چرا باید برای کمک به کاهش زانو درد، به آرامی وزن کم کنیم؟

مطالعه ای طی ۱۸ ماه روی افراد چاق انجام شد و در این آزمایش سه گروه به روش های متفاوتی وزن کم کردند. گروه اول با رژیم، گروه دوم با ورزش و رژیم و گروه سوم با ورزش این کار را انجام دادند. (اگر چه گروه اول و دوم بهتر از گروه سوم وزن کم کردند) اما تحقیقات نشان داد بدن هر شخصی به روشی خاصی وزن کم می کند.

با این حال، ترکیب رژیم غذایی صحیح و ورزش مناسب در کنار یادگیری برای تغییر عادات غلط بهترین راه برای کاهش وزن موثر می باشد. قرص های لاغری و جراحی لاغری نیز می تواند برای درمان چاقی مفرط مفید واقع شود.

کاهش وزن آرام در سلامت بدن بسیار اهمیت دارد از این رو رژیم های لاغری سریع تاثیر منفی بر سلامتی فرد دارند. پزشکان معتقدند که کاهش ۱۰ درصد از وزن بدن باید طی برهه زمانی ۶ ماهه انجام گیرد. کاهش کالری های دریافتی روزانه به ۳۰۰ تا ۵۰۰ کالری (اگر از چاقی مفرط رنج می برید این عدد می تواند ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کالری باشد) منجر به کاهش وزن سالم نیم تا یک کیلو در هر هفته خواهد شد.

این نوشته چقدر برایتان مفید بود؟

به این نوشته امتیاز دهید

میانگین امتیازات ۴.۵ / ۵. تعداد امتیازات ۱۶۸

تاکنون کسی امتیازی به این نوشته نداده شما نفر اول باشید

برچسب ها
آرتروز زانودرمان آرتروز زانودرمان زانو دردزانو دردعلت زانو دردورزش زانو درد
اشتراک گذاری
مقالات مرتبط
راه های کاهش اشتها

کاهش اشتها و گرسنگی با ۱۸ روش علمی و موثر

انواع چاقی در انسان

با انواع چاقی و رایج ترین نوع چاقی بیشتر آشنا شوید!!

افزایش احتمال باروری و بارداری بعد از عمل لاغری

افزایش شانس باروری برای زنان چاق به وسیله عمل لاغری

آیا با وجود کیست تخمدان می توان باردار شد؟

شاخص درمان کمر درد ناشی از چاقی

۱۰ روش قطعی درمان کمر درد های ناشی از چاقی و اضافه وزن

کرونا و چاقی

تاثیر کووید-۱۹ بر افراد چاق+فواید کاهش وزن در طول همه گیری کرونا

دیدگاه شما
0
Question - Fa

اگر مراجعه ی حضوری برای شما مقدور نمی باشد می توانید سوالات خود را به صورت آنلاین از دکتر بپرسید

Maximum upload size: 2.1MB

دسته بندی ها

  • جراحی لاغری
  • انواع روش های لاغری
  • سلامت عمومی
  • بیماری ها
مشاوره رایگان
اینستاگرام واتس اپ تماس تماس 2

راه های ارتباطی

021 22117963 021 22117962 021 22117961
0901 4966767
تهران، سئول، نبش 12 متری اول، پلاک 86، سمت چپ ورودی بیمارستان آرمان

مسیریابی

گوگل مپ
بلد
ویز
نشان

دسترسی سریع

  • عمل لاغری
  • محاسبه BMI
  • لاغری
  • رژیم اسلیو
  • رژیم لاغری

شبکه های اجتماعی

weightlossurgery
telegram.me/dr_anbara
aparat.com/dranbara
خانم حسینی
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دکتر طاها عنبرا می باشد. طراحی وب سایت و سئو توسط استدیو نت ابزار