
بهبود بیماری های قلبی عروقی با جراحی لاغری
یکی از بدترین بیماریهای مرتبط با چاقی، بیماری قلبی و عروقی است. اشخاصی که چاق هستند معمولا با یک یا تعدادی از این بیماری ها مثل فشار خون بالا، حمله قلبی، بیماری عروق کرونری و ..مواجه هستند. با کاهش وزن و لاغر شدن میتوان تا حد زیادی به بهبود و درمان این بیماری ها کمک کرد. با ما همراه باشید تا در این مقاله بیشتر درباره این معضلات صحبت کنیم و به شما نشان دهیم چگونه یک جراح لاغری خوب با عمل لاغری میتواند به افراد چاقی که بیماری قلبی دارند کمک کند تا سلامت قلبشان بهبود پیدا کند.
بیماری قلبی-عروقی مرتبط با چاقی
چاقی از بزرگترین معضلات بشر در عصر جدید است. شاید نتوان خود چاقی را یک بیماری تلقی کرد اما به واسطه اینکه میتواند باعث شکل گیری انواع و اقسام بیماری ها شود، میتوان به آن لقب امالامراض را داد که لقب بسیار برازنده ای است. به شخصی که شاخص توده بدنی یا BMI برابر ۳۰ یا بالاتر از آن دارند معمولا به عنوان اشخاص چاق شناخته میشوند.
افراد چاق بیشتر از هر کس دیگری در خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. هرچه وزن بالاتر میرود، قلب برای خونرسانی به بافت های حجیم و اضافی، نیاز به فعالیت و پمپاژ بیشتری دارد. و همین امر باعث افزایش فشار خون میشود. با گذشت زمان، این فشار بالا، می تواند باعث بزرگ شدن قلب شود. برخلاف سایر عضلات بدن، وقتی قلب بزرگتر می شود، کارایی کمتری پیدا می کند و در عمل توانایی ایفای درست نقش های خود را ندارد. سایر شرایط و بیماری های قلبی که با چاقی مرتبط هستند شامل موارد زیر است:
- افزایش کلسترول و تری گلیسیرید خون
- کاهش کلسترول HDL که تحت عنوان کلسترول “خوب” شناخته میشود و خطر ابتلاء به سکته مغزی و بیماری های قلبی را کاهش میدهد.
- افزایش کلسترول LDLکه با نام کلسترول “بد” نیز شناخته میشود. این کلسترول در دیواره شریان ها ایجاد میشود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد
- افزایش فشار خون
- افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری قلبی
نارسایی، مهمترین بیماری قلبی در ارتباط با چاقی
ما کلا دو نوع نارسایی قلبی داریم. یکی نارسایی سیستولیک قلب و دیگری نارسایی دیاستولیک قلب. در نارسایی سیستولیک، قلب به طور عادی خون پمپاژ نمی کند. در این وضعیت درصد خونی که با هر انقباض عضله قلب از آن خارج میشود کاهش میابد. به عبارتی پمپاژ کاهش پیدا میکند و ناکامل است. در نارسایی دیاستولیک درصد تخلیه خون از قلب نرمال است. اما به دلیل سفت بودن عضله قلب، این ارگان هنوز نمیتواند به درستی خون را به بدن پمپاز کند.
نارسایی های قلبی سیستولیک و دیاستولیک هر دو دلایل مختلفی دارند و حتی برخی از دلایل آن مانند فشار خون بالا، بیماری عروق کرونری و چاقی مشترک هستند. هر دو نوع نارسایی قلبی می تواند منجر به علائم بیماری نارسایی احتقانی قلب شوند، که در این بیماری مایعات در ریه ها جمع می شوند که در نتیجه آن، تنفس بیمار دشوار می شود. مایع همچنین می تواند در پاها جمع شود و باعث تورم و ناراحتی بیشتر شود. بنابراین، به طور کلی در نارسایی قلبی، قلب قادر به پمپاژ عادی یا مؤثر برای حفظ گردش کافی در بدن نیست.
اما واقعا چاقی چه ارتباطی با نارسایی قلبی دارد؟
در دستورالعمل نارسایی قلبی که در سال ۲۰۱۳ توسط دانشکده قلب و عروق و انجمن قلب آمریکا منتشر شد، اعلام شد که چاقی به عنوان نقطه شروع نارسایی قلبی در نظر گرفته می شود. در این راهنما، چاقی به عنوان یک بیماری پزشکی ذکر شده است که به خودی خود، فرد با داشتن آن، در مرحله A نارسایی قلبی قرار می دهد. مرحله A، مطابق با این راهنما، به مرحله ای اطلاق میشود که در آن شخص چاق بدون بیماری ساختاری قلبی و بدون علائم نارسایی قلبی در آن قرار دارد. این بدان معناست که، حتی اگر یک شخص چاق هیچ نشانه و علائمی از نارسایی قلبی نداشته باشد، اما به دلیل داشتن چاقی، در مرحله خطرناک A قرار دارد.
جراحی لاغری+ رژیم غذایی سالم+ ورزش منظم= بهبود بیماری قلبی
جراحی باریاتریک یا عمل لاغری، با کاهش شاخص توده بدنی یا BMI و کمک به افراد با چاقی شدید، در رسیدن به وزن سالم، می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند. مهمترین بخش این پروسه، انجام عمل توسط یک جراح لاغری خوب است. و بخش مهم دیگر آن در پیش گرفتن یک سبک زندگی سالم همراه با رژیم لاغری و ورزش منظم است.
جراحی لاغری چگونه می تواند به بهبود بیماری قلبی و عروقی کمک کند؟
جراحی لاغری و تغییرات رژیم غذایی به کاهش وزن کمک می کند. هرچقدر بیمار وزن بیشتری از دست بدهد به همان نسبت فشار روی قلب او نیز کمتر میشود. زیرا قلب دیگر نیازی نیست برای بافت چربی و اضافه بدن خون پمپاژ کند بلکه تنها به اندام های حیاتی و مهمتر خون رسانی میکند.
بعد از عمل لاغری، به مرور زمان فشار خون و کلسترول خون کاهش پیدا میکنند. این جراحی همچنین می تواند به کسانی که به دلیل چاقی زندگی کم تحرکی داشته اند، کمک کند مجدداً تحرک داشته باشند. زیرا بعد از عمل وزن کم کم کاهش میابد و شخص راحت تر میتواند جابجا شده و ورزش کند. ورزش منظم می تواند به کاهش وزن بیشتر و موثرتر بعد از عمل لاغری کمک کند و سلامت قلب را بهبود بخشد.
انواع جراحی لاغری برای بهبود عملکرد قلب و کاهش بیماری قلبی
یک جراح لاغری با کمک تعداد زیادی تکنیک و روش های خاص اقدام به درمان چاقی میکند. اغلب این روش ها با کمک لاپاراسکوپی انجام داده میشود که روشی بسیار ایمن و کم تهاجم است. از میان انبوهی از روش های جراحی لاغری، تکنیک ها و روش های زیر مهمترین و شناخته شده ترین عمل های جراحی برای حذف چاقی هستند:
- عمل اسلیو معده
- بای پس معده
- بای پس روده
- پلیسه معده
- ساسی بای پس
- مینی بای پس
- باندینگ
- و …
رژیم غذایی بعد از عمل لاغری به بهبود سلامت قلب کمک میکند
از آنجا که اغلب جراحی های لاغری مانند اسلیو معده باعث کاهش حجم و اندازه معده میشوند، درنتیجه بیماران ملزم به مصرف یک رژیم غذایی بسیار محدود و البته مقوی و مغذی هستند. این غذاها اغلب کم قند و کم چرب هستند که نقش مهمی در درمان و کاهش بیماری قلبی دارند.
نیازمند عمل جراحی لاغری هستید؟
همانطور که در این مقاله هم گفته شده اغلب افرادی که چاقی مفرط دارند از بیماری های قلبی و عروقی رنج میبرند. اگر شما هم یکی از این افراد هستید باید به فکر درمان چاقی خود باشید زیرا با درمان آن قادر خواهید بود بیماری قلبی و عروقی خود را بهبود بخشیده و سلامتی کلی سیستم قلب و گردش خون را افزایش دهید. برای شروع باید به یک جراح لاغری خوب مراجعه کنید تا تحت ارزیابی اولیه قرار بگیرید. اگر در این مورد سوالی دارید در زیر این پست آن را مطرح کنید تا دکتر عنبرا به سوال شما پاسخ دهند و اگر میخواهید برای ارزیابی اولیه به مطب ایشان مراجعه کنید روی لینک دریافت نوبت کلیک کنید.
همچنین میتوانید برای دیدن نمونه کارهای جراحی لاغری دکتر عنبرا, روی لینک تصاویر قبل و بعد جراحی لاغری کلیک کنید.