
ریکاوری و دوره نقاهت جراحی بای پس روده
جراحی لاغری بای پس روده در مقایسه با انواع دیگر جراحیهای لاغری نیازمند مدت زمان بیشتری برای ریکاوری است. زمان عمل جراحی میتواند بین ۳ تا ۴ ساعت باشد. و زمان بازیابی و طول دوره نقاهت جراحی بای پس روده نیز براساس سلامت کلی فرد و شرایط دیگر متفاوت است. علاوه بر این، هرچقدر عمل بیشتر طول بکشد ممکن است مدت زمان بازیابی نیز بیشتر شود. در ادامه اطلاعات بیشتری درباره دوره نقاهت جراحی بای پس روده ارائه شده است که خواندن آن برای افرادی که قصد انجام این عمل را دارند توصیه می شود.
مدت زمان بازیابی مورد انتظار پس از عمل جراحی بای پس روده
- دوره نقاهت جراحی بای پس روده دئودنال سوئیچ به سلامت کلی بیمار و پیچیدگی هایی بستگی دارد که ممکن است در طول دوره نقاهت توسط بیمار تجربه شود.
- بیمارانی که در مدت زمان طولانی عمل شده اند معمولا بین ۳ تا ۴هفته میتوانند به زندگی عادی برگردند.
- اگر عمل بای پس به صورت باز صورت گرفته باشد، طول مدت ریکاوری افزایش میابد و ۴ تا ۶ هفته برای بهبودی کامل نیاز است.
- و بیمارانی که تحت عمل لاپاراسکوپی دئودنال سوئیچ را انجام داده اند طی فقط ۱ تا ۲ هفته میتوانند به بهبودی دست پیدا کنند. (هرچند که باید رژیم غذایی را برای به طور کامل رعایت کنند و ممکن است ۶ هفته طول بکشد تا بتوانند غذاهای جامد را مصرف کنند.)
- حتی بعد از مدت زمان های ذکر شده در بالا، بهبودی مداوم و طولانی مدت تنها زمانی بدست می آید که در سبک زندگی تغییراتی ایجاد کرده و پایبند رژیم غذایی سالم باشید.

ملاحظات دیگر بعد از عمل جراحی بای پس معده
- بیشتر بیماران پس از عمل دردی در ناحیه شکم خود تجربه می کنند که جای نگرانی نیست و می تواند با مسکن های تجویز شده توسط پزشک درد را تسکین داد.
- این داروها ممکن است دست کم تا ۱ هفته به منظور کاهش درد و پیشگیری از عفونت محل زخم و برش توصیه شوند.
- بیماران باید در طول روز مایعات زیادی مصرف کنند و نگذارند که آب بدنشان کاهش پیدا کند
- از نوشیدن آب و مایعات تا مدتی قبل از غذا خوردن اجتناب شود
- از انجام فعالیت های خسته کننده و شدید و یا بلند کردن اجسام سنگین نیز خودداری شود.
غذاخوردن بعد از عمل بای پس معده
بعد از جراحی، فرد باید دوباره بدن خود را به خوردن غذا و خوراکی ها عادت دهد. اما این به معنای توانایی مصرف هر نوع غذایی توسط بیمار نیست. بیماران تا چند هفته نمیتوانند و نباید غذای جامد بخورند. برای همین از اولین ساعت های پس از عمل دئودنال سوئیچ باید مصرف مایعات را شروع کنند و کم کم به مرور زمان رژیم غذایی تغییر پیدا میکند. این کار به معده و روده ها اجازه میدهد تا به مرور زمان التیام یافته و آسیبی به آنها وارد نشود.
بیمار باید بعد از دوره اول که تنها باید رژیم غذای آبکی و مایع مصرف کند، وارد فاز دوم تغذیه شود. در این فاز غذاهای نرم و پوره مانند باید مصرف شوند. رژیم غذایی نرم تقریبا ۱ تا ۲ هفته ادامه پیدا میکند و پس از آن وارد فاز آخر یعنی جایگزینی مواد خوراکی جامد با مواد خوراکی نرم خواهیم شد.

همانطور که میدانید بعد از جراحی بای پس معده ، سایز و اندازه معده کوچکتر است و بنابراین حجم آن نیز کم خواهد بود. بنابراین این موضوع بسیار مهم است که بیمار بتواند به اندازه غذا مصرف کرده و پرخوری نکند. پرخوری در دوره نقاهت و حتی پس از آن میتواند موجب بروز سندروم دامپینگ (dumping) شود. (در دامپینگ بیمار علایم اسهال، تهوع و استفراغ را به کررات تجربه میکنند).
نکته:
برخی از بیماران ممکن است بعد از جراحی، درجاتی از تورم را تجربه کنند که باعث عدم جذب آب کافی و مایعات به بدن شود. بیماران باید در این وضعیت خود را دهیدراته (آبرسانی به بدن) کرده و در در صورت نیاز با پزشک تماس بگیرند.
دوره بهبودی در طولانی مدت
از آنجایی که معده پس از عمل کوچکتر شده است، باید بیش از پیش به آن توجه کرد. به عنوان بخشی از روند کلی بهبودی، بیمار باید مواد غذایی مناسبی مصرف کند و به شدت چیزی که میخورد را کنترل کند. ایجاد تغیر در زندگی نقش بسیار مهمی در بازگشت به زندگی روزمره و گذر از دوره نقاهت دارد.
در حالی که بیماران میتوانند ظرف مدت چند هفته سرحال شوند. اما با ایجاد این تغییرات میتوانید زودتر و کاملا راحتتر به نتایج عمل نزدیکتر شوید.
نتایج عمل بای پس روده

در حالی که نتایج نهایی در هر بیمار متفاوت است، میزان موفقیت کلی عمل جراحی دئودنال سوئیچ بسیار خوب است. براساس نتایج مطالعات اخیر، به طور متوسط، بیمارانی که از دستورالعملهای تعیینشده پیروی میکنند و نقش فعالی در بهبود خود دارند، در طول سال اول پس از عمل جراحی بای پس روده حدود ۶۰ درصد، و در طول سال دوم نیز نزدیک ۷۵ تا ۸۰ درصد از اضافه وزن خود را از دست میدهند.