
جراحی لاغری می تواند به درمان سلول های سرطانی کمک کند.
درمان سرطان با کاهش وزن
اینکه جراحی لاغری موجب کاهش وزن قابل توجه فرد می شود، حقیقتی انکار ناپذیر است. اما آیا جراحی لاغری خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد؟ آیا درمان سرطان با کاهش وزن ممکن است؟
این دقیقا همان اتفاقی است که برای مالیا آهوکاوا پس از جراحی لاغری افتاده است. مالیا زن ۳۶ ساله ای بود که در وزارت دادگستری کار می کرد و به طور نیمه وقت مشغول تحصیل در رشته ی حقوق بود. متاسفانه پزشکان به او اطلاع داده بودند که برخی از سلول های دیواره رحم او در حال سرطانی شدن هستند. قبل از جراحی لاغری مالیا به بیشترین وزن خود یعنی ۱۶۴ کیلوگرم رسیده بود و امیدوار بود که بتواند با جراحی باریاتریک وزن خود را کاهش داده و سلول های سرطانی رحم را درمان کند. مالیا می گوید: ((پیش خودم گفتم، اگر این روش مفیدی نیست پس چرا افراد زیادی آن را انجام می دهند و وزن زیادی کم می کنند؟))
وی افزود: (( مطمئن نبودم درمان سرطان با کاهش وزن و جراحی لاغری ممکن باشد، ولی وقتی ماه پیش برای چکاپ به پزشکم مراجعه کردم به من گفت که خبری از سلول های سرطانی نیست و سلول های دیواره رحمم کاملا به حالت نرمال بازگشته اند. خیلی تعجب کردم. داشتم از خوشحالی بال در می آوردم….این غیر ممکن بود که درمان سرطان با کاهش وزن.))
پزشک مالیا، ریچارد بابور در این باره می گوید: (( قبل از جراحی لاغری، با آزمایشی که از دیواره رحم مالیا گرفتیم، مشخص شد که برخی از این سلول ها الگوی رشدی غیر طبیعی دارند، به طوری که نهایتا به سلول های سرطانی تبدیل خواهند شد.))
برای خانم هایی که تشکیل خانواده داده و دیگر نیازی به باروری ندارند، بهترین گزینه هیسترکتومی یا همان خارج کردن رحم است. اما از آنجایی که مالیا هنوز تشکیل خانواده نداده بود، پزشکان یک ایمپلنت هورمونی را درون رحمش قرار دادند تا این سلول های سرطانی را تغییر دهد. البته از معایب این ایمپلنت آن است که تا زمان حضور آن در رحم، فرد باردار نمی شود.
مالیا می گوید: (( تا قبل از جراحی لاغری، پزشکان بارها دیواره رحمم را تراشیده بودند ولی هر بار این سلول ها باز می گشتند. با ورود پروتز هورمونی کمی بهتر بودم تا وقتی که پزشکم با من تماس گرفت و پیشنهاد جراحی لاغری را داد. او گفت که جراحی لاغری می تواند کمک فراوانی به من کند.
از اکتبر سال قبل توانستم ۵۴ کیلوگرم وزن کم کنم و از نتیجه جراحی لاغری بسیار راضی هستم. با اینکه هرگز هدفم از جراحی تنها کاهش وزن نبود بلکه به دست آوردن دوباره سلامتی ام بوده است.))
پزشک مالیا می گوید: (( از بعد جراحی لاغری، روحیه مالیا به شدت بهبود پیدا کرده، به طوری که بیشتر وقتش را با خانواده و دوستانش می گذراند، برایش مهم نیست که در عکس ها حضور داشته باشد. علاوه بر این عادات ماهیانه وی منظم شده و امید بیشتری به باردار شدن دارد.))
جراحی چاقی علاوه بر کاهش وزن توانست رشد سلول های سرطانی را نیز متوقف کند. با این حال این نتیجه برای قطعی شدن، نیاز به بررسی های بیشتر دارد. مالیا اولین بیماری بود که توانست به کمک جراحی لاغری نه تنها وزن خود را کاهش دهد، بلکه سرطان را متوقف کرده و احتمال بارداری خود را تقویت کند. امیدواریم در آینده این نتیجه شامل حال بسیاری از بیماران جراحی لاغری شود.
چه سرطان هایی قابل درمان هستند؟
با وجودی که هنوز درمان قطعی برای این بیماری یافت نشده است، تشخیص سرطان و شروع درمان در مراحل اولیه می تواند به طور قابل توجهی به بهبود بیمار کمک کند. برخی از انواع سرطان هایی که دارای نرخ بقای بالای ۵ سال می باشند؛ عبارتند از سرطان گردن رحم، سینه، پروستات، بیضه، تیروئید، پوست (ملانوما) و لنفوم هوچکین.
سرطان های مزمن کدامند؟
سرطان همیشه اتفاقی یک مرتبه ای نیست. یعنی در بیشتر مواقع می تواند تحت نظر پزشک درمان شود؛ اما در برخی موارد هرگز به طور کامل از بین نمی رود. سرطان می تواند مثل بیماری های مزمن مانند انواع دیابت یا بیمار های قلبی برای مدت طولانی در بدن باقی بماند. برخی سرطان ها مانند لوسمی مزمن (سرطان خون)، سرطان تخمدان و سرطان لنفوم از این نوع هستند. همچنین در برخی مواقع سرطان هایی که در بدن پخش شده و یا در جاهای دیگر بدن باز می گردند، می توانند مزمن واقع شوند.
برخی سرطان ها می توانند با درمان های مختلف کنترل شوند. کنترل شدن سرطان به معنی از بین رفتن ظاهری یا توقف پیشرفت آن می باشد. سرطان تا زمانی که بیمار تحت درمان قرار دارد پخش نشده و رشد نمی کند. در برخی مواقع هنگامی که درمان سرطان را سرکوب می کند، شما می توانید یک وقفه کوتاه، قبل از شروع دوباره سرطان داشته باشید. با این حال در همه این موارد، سرطان هنوز هم در بدن حضور داشته و درمان نشده است.